COMPUTERCURSUS BASISVAARDIGHEDEN WINDOWS 10

 

Voor wie?

Voor iedereen die de basisvaardigheden voor de computer wil leren. Ook zeer geschikt voor senioren!


Waar?

In Buurthuis De Meerpaal, in de Computerruimte.

Wanneer?

Maandagmiddag wekelijks van 13:30 uur tot 15:30 uur. We beginnen weer op maandagmiddag 18 september 2017 en eindigen op 27 november 2017 (16 oktober is er geen cursus i.v.m. de Herfstvakantie).

Kosten?

E 70,00 per 10 lessen, dit is inclusief het cursusmateriaal. Het cursusmateriaal wordt aangereikt in de eerste les/Docent: Herman Burgers.
 

Wat kun je leren?
 

De basisvaardigheden worden in 10 lessen aangeleerd. Hierbij wordt zoveel mogelijk het tempo van de deelnemers gevolgd.

Aan de orde komen de volgende onderdelen, waarbij de onderverdeling in lessen afhankelijk is van het cursistentempo:

Omgaan met vensters, mappen en bestanden, leren werken met programma's zoals rekenmachine en Word, bijvoorbeeld Word teksten maken en opmaken met behulp van Word tools, knippen en plakken etc. 
Maar ook het werken met internet en de webmail: Zoals het zoeken op internet met Google, websites bezoeken, surfen en e-mailen.Er wordt gewerkt met Windows 10 en het Office-pakket Professional 2016.
 

Belangrijk!

Het is van belang dat u thuis toegang heeft tot een computer met internet en wij vragen of u zelf een USB-stick (minimaal 2GB) meeneemt naar de les, dan kunt u het materiaal van de cursus meenemen en thuis oefenen.


Inschrijven: Er zijn nu nog 3 plaatsen vrij! Leest u, voordat u zichzelf inschrijft voor de cursus, onze cursusvoorwaarden nog even.

 

----------------------------------------------------

DIGITALE FOTOGRAFIE

 

Voor wie?

Fotograferen met een digitale camera is leuk om te doen. Maar de meeste camera's hebben tegenwoordig een overdaad aan instellingen en mogelijkheden.
Deze cursus is bedoeld voor mensen die bewuster willen gaan fotograferen. Die meer willen weten over hoe de camera werkt, wat u allemaal kunt instellen en waarom u dat zou willen doen.
 
Of u nu met een compact camera of een spiegelreflex fotografeert, deze cursus is voor u!

 

Waar?

In Buurthuis De Meerpaal, in de Soos/of de Blauwe zaal.

Wanneer?

Woensdagavond wekelijks van 19:30 uur tot 22:00 uur. We beginnen op woensdag 20 september 2017 en eindigen op 15 november 2017 (18 oktober is er geen cursus i.v.m. de Herfstvakantie). Het betreft een cursus van 8 lessen.

Kosten?

E 75 per 8 lessen/ Docent: Dick Boschloo (fotograaf).
 

 

Wat kun je leren?

In 8 avonden gaan we aan de hand van de eigen camera's zien wat er allemaal mogelijk is. Verschillen tussen de diverse typen digitale camera's komen aan de orde. Jpeg compressie, flitsinstellingen, belichtingscorrecties, ISO-waardes en sluitertijden. Met eigen opnames gaan we kijken welke invloed deze instellingen hebben en hoe u tot een mooiere foto komt. Ook praktische zaken zoals compositie komen aan bod. De groep is klein genoeg zodat er voldoende tijd is voor individuele vragen.
Belangrijk!
Vergeet niet uw digitale camera mee te nemen naar de cursus! Met deze cursus wordt u uitgedaagd om te experimenteren met uw eigen camera, de mogelijkheden ervan te benutten en bewuste keuzes te maken.

 

Inschrijven: Inschrijven: Er zijn nu nog 3 plaatsen vrij! Leest u, voordat u zichzelf inschrijft voor de cursus, onze cursusvoorwaarden nog even.

 

 Inschrijven kan via het inschrijfformulier onder het tabblad van de betreffende cursus onder 'Deelname cursussen'  in het zijmenu, of

Door een mailtje te sturen naar info@meerpaalede.nl

Kan bij de receptie van De Meerpaal;

Of door te bellen naar 0318-630514.

 


Industrielaan 1
6717 EL Ede
Tel. 0318-630514
Mail: info@meerpaalede.nl

 

Contact

Buurthuis De Meerpaal Industrielaan 1
Ede
6717 EL
0318-630514 info@meerpaalede.nl